زندگی‌های توخالی پرداخت وام ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون‌تومانی مخصوص بانوان با کارمزد ۴ درصد + جزئیات کاهش آمار ازدواج، پیری جمعیت و افزایش زایمان‌ها کتاب «به دنبال ماه» منتشر شد | روایتی داستانی از زندگی امام موسی کاظم (ع) ویدئو | طعم مادرانگی برای هشت فرزند معلول در «خانه کوچک کیانوش» نخستین رالی گردشگری بانوان کشور‌های آسیایی برگزار می‌شود گردهمایی بانوان هنرمند هرات و تایباد برای حمایت از کودکان و زنان غزه جزئیات پوشش بیمه‌ای رایگان برای زنان روستایی و عشایر اعلام شد ریشه‌یابی فساد جنسی افسارگسیخته در غرب روایتی از حضور بانوان خادم کنار نوزادان تازه‌متولدشده | اشک‌های شوق مادرانه روی پرچم متبرک حرم مطهر رضوی + عکس و فیلم هشدار پزشکان درباره شیوع یک ویروس سرطان‌زا در بین زوجین سلطه یهود بر صنعت مد «اینفلوئنسر‌های نوجوان» چگونه بر کودکان تاثیر روانی می‌گذارند؟ ارتباط بین شنا در استخر با ابتلا به بیماری‌های مقاربتی زنانی که هورمون‌درمانی می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان تخمدان قرار می‌گیرند زن ایده‌آل بلاگرها؛ زنی که بیشتر مصرف می‌کند! پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان ‌می‌خواهم متفاوت باشم| گفتگو با دختر وزنه بردار مشهدی که پدیده آسیا شد حضرت معصومه‌(س) از شاخص‌های تأثیرگذار بر فرهنگ ما هستند تبلیغات رسانه‌ای در حوزه جوانی جمعیت محدود است ویژه‌برنامه‌های بهزیستی مشهد ویژه دختران برگزار می‌شود
سرخط خبرها
بحران آشفتگی خواب در مراحل مختلف زندگی زنان

بحران آشفتگی خواب در مراحل مختلف زندگی زنان

  • کد خبر: ۲۱۵۳۵۰
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۱
با توجه به اینکه خواب یک فرآیند پویا است که در طول زندگی یک زن تکامل می‌یابد. با درک بایدها و نبایدهای خواب در مراحل مختلف زندگی، زنان می‌توانند عادات سالمی را برای بهبود کیفیت خواب به کار بگیرند؛ از تعیین ساعت مشخص خواب گرفته تا مدیریت نوسانات هورمونی که همگی در چگونگی کیفیت خواب موثر است.

به گزارش شهرآرانیوز، خواب یکی از جنبه‌های اساسی سلامت انسان است و نقش مهمی در سلامت جسمی، ذهنی و عاطفی ایفا می‌کند. با این حال، نیاز‌ها و الگو‌های خواب زنان می‌تواند در مراحل مختلف زندگی به دلیل تغییرات هورمونی، عوامل سبک زندگی و مسئولیت‌های اجتماعی متفاوت باشد. در این مطلب، به نکات ضروری برای بهبود سلامت خواب در ادوار مختلف زندگی زنان اشاره می‌شود.

نوجوانی و اوایل بزرگسالی

در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی، افراد اغلب درگیر فعالیت‌های تحصیلی، اجتماعی و حتی تفریحی هستند. داشتن یک برنامه خواب ثابت برای تنظیم ساعت داخلی بدن یا ریتم شبانه‌روزی، ضروری است. این مسئله به بهبود کیفیت و مدت‌زمان خواب کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده است که الگو‌های نامنظم خواب می‌تواند تعادل هورمونی را مختل کند، بر خلق و خو، عملکرد شناختی و سلامت کلی تأثیر منفی بگذارد.

سنین باروری

برای زنان در سنین باروری، نوسانات هورمونی در طول چرخه قاعدگی می‌تواند بر الگو‌های خواب تأثیر بگذارد. اولویت دادن به بهداشت خواب با تاریک، ساکت و خنک نگه داشتن اتاق خواب یا انجام تکنیک‌های آرامش‌بخش مانند تنفس عمیق یا مدیتیشن، می‌تواند به کاهش علائم پیش از قاعدگی (PMS) و بهبود کیفیت خواب کمک کند. مطالعات علمی بر نقش بهداشت مناسب خواب در کاهش اختلالات خواب تأکید کرده‌اند.

دوران بارداری

بارداری، تغییرات فیزیولوژیکی قابل توجهی را به همراه دارد که می‌تواند بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد. در دوران بارداری، حالت یا وضعیت فیزیکی راحت در حین خوابیدن بسیار مهم است. معمولاً به مادران باردار توصیه می‌شود به پهلوی چپ بخوابند، زیرا این حالت جریان خون‌رسانی به جفت را بهبود می‌بخشد و خطر افزایش فشار خون را کاهش می‌دهد. تحقیقات علمی نشان داده است که این وضعیت خوابیدن، سلامت مادر و جنین را در طول خواب افزایش می‌دهد.

دوران یائسگی و بعد از آن

زنان یائسه اغلب دچار گر گرفتگی و تعریق شبانه می‌شوند که این حالات می‌تواند خواب را مختل کند. خنک نگه داشتن بدن در طول شب با تنظیم دمای اتاق، پوشیدن لباس خواب گشاد و استفاده از ملحفه‌های ضد رطوبت می‌تواند به مدیریت این علائم کمک کند. مطالعات علمی نشان می‌دهد که خوابیدن در یک محیط خنک می‌تواند دفعات و شدت گر گرفتگی را به حداقل برساند و کیفیت خواب را بهبود ببخشد.

زندگی مشترک

از آنجا که بسیاری از خانم‌ها دارای مسئولیت‌های شغلی، خانوادگی و شخصی هستند، لازم است که برای رسیدگی به تمام این وظایف، زمان خود را به درستی مدیریت کنند. در این میان اختصاص زمان کافی برای خواب بسیار مهم است. خواب کافی با بهبود عملکرد شناختی، ثبات خلق و خو و مدیریت استرس مرتبط است. تحقیقات علمی بر نقش خواب در افزایش توانایی انجام کار‌های متعدد به طور مؤثر تأکید می‌کند.

دوران پیری

با افزایش سن در زنان، الگو‌های خواب ممکن است تغییر کند و چرت زدن در طول روز به یک نیاز طبیعی برای بدن تبدیل شود. هرچند چرت‌های کوتاه و اصولی می‌توانند انرژی را افزایش دهند، اما باید توجه داشته باشید که مدت‌زمان چرت‌های شما طولانی و یا نزدیک به ساعات شب نباشد، زیرا خواب شبانه را مختل می‌کند. مطالعات علمی نشان می‌دهد که چرت‌های به‌موقع می‌توانند عملکرد شناختی و خلق و خو را، بدون تأثیر منفی بر خواب شبانه، تقویت کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.